Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

Etappewedstrijden

Met de Omloop der Peel  van 1963 werd de eerste etappewedstrijd van de NWB verreden, als eerste winnaar prijkt de naam van Fons van Heel op de inmiddels uit 48 renners bestaande erelijst. 

De omloop is weliswaar 53 maal verreden maar in de jaren 1977, 1978 en 1979 hebben geen NWB renners mogen deelnemen omdat wielerclub " de Zwaluw " een strijd uitvocht met de bond waarvan de renners de dupe waren.
 
Jan Beckers zorgde met Wielerclub "Peter Post " uit Echt  er voor  dat ook Limburg een etappewedstrijd, de Pijl van Limburg, op het programma kreeg. Jan van de Berg uit Oploo was de eerste winnaar.19 jaren reden de renners door het Limburgse land  met o.a. de Cauberg, Adsteeg, Maasberg en Snijdersberg als voornaamste obstakels.
 
De Omloop van het Maasdal in Ohé en Laak staat al een aantal jaren op de kalender als klassieker  als Chris Goossens in 1980 besluit om er een dag aan te plakken en wordt deze koers ook een etappewedstrijd.
De eerste winnaar is Herman Crins uit Beesel.
 
Dan kan Wielerclub "Eindhoven" niet achterblijven dus komt er in 1981  de Hel van Brabant en ook dit wordt een spektakel. Henk Hartjes uit Waalre is de verrassende winnaar van de eerste uitgave.De Brabanders kampen met tegenslagen en moeten enkele keren besluiten om de wedstrijd als eendaagse te verrijden  dus wordt dat een klassieker.
 
Ook in Weert weten ze wat organiseren is en zij, de Wielerclub, komt in 1986 met de Rogtour die door het Weerter land trekt en door renners en volgers zeer wordt gewaardeerd. Op het hoogste podium  staat oud-beroepsrenner Theo van der Leeuw uit Valkenburg, Theo begon zijn carrière bij de NWB in 1965.
 
25 jaar werd de Rog Tour als etappewedstrijd verreden maar in 2011 stond er plots een semi klassieker op het programma, daarna werd het stil !!!!
 
De overige etappewedstrijden, Baarlo, de ronde van Limburg, en Oost Brabant hebben slechts éénmaal op de kalender gestaan.
Diverse winnaars waren: Jef Drummen, Gène Janssen en Theo van der Leeuw.

      Jack Louwers wint de Omloop van het Maasdal in 1981 en 1987, organisator is Chris Goossens ( L.)                                                        Jan Beckers praat het geheel aan elkaar.

         Jac van Kessel wint de Pijl van Limburg in 1984

 Theo van der Leeuw is de koning van alle etappewedstrijden : 4 keer  de Pijl van Limburg-1 keer de             Hel van Brabant 2 keer de Rog Tour-1 keer de Omloop van het Maasdal-1 keer de Omloop van Oost Brabant.

      Henk de Hey is twee maal eindwinnaar in de Omloop der Peel ,Henk van Zantvoort,Theo van de Ven en Mart van Kessel volgen