Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

Vrouwen

De poging om de vrouwen te laten starten bij de NWB heeft slechts één jaar geduurd, in 1970 reden een aantal rensters ongeveer 25 wedstrijden maar helaas kreeg het wedstrijdrijden geen vervolg.


De zusjes Mariejan en Liliejan Nolten, dochters van de bekende Tour de France renner Jan Nolten, waren het meest succesvol hoewel ze geduchte tegenstand  ondervonden van o.a. Marleen Jeucken, Wilma Driessen, Netty Laudy en Finy Houben.
 
De wedstrijden waren zeker het aankijken waard maar helaas kwam er nauwelijks aanvulling van het aantal deelneemsters en na één jaar moest het besluit worden genomen om te stoppen met het vrouwen -wielrennen.
 
Ook na 50 jaar blijkt nog steeds dat de meiden niet willen koersen bij de NWB want ook de recente nationale en internationale kampioenschappen  hebben opnieuw aangetoond dat er maar matige belangstelling voor bestaat.

Maar er komt verandering in en met ingang van het seizoen 2019  krijgen de vrouwen alle gelegenheid om bij de NWB aan de start te verschijnen in een breedtesportcategorie.

Britt Teunissen,bijna wekelijks op de Venlose baan, rijdt moeiteloos tussen de 98% aanwezige mannen

                                  Suzanne Mulders de nationale kampioene van 2018