Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                


 

IN MEMORIAM GERRIT VOSSEN (geschreven door Rien van Horik)
Afgelopen zondag is op 87-jarige leeftijd oud-wielrenner Gerrit Vossen overleden. De Eindse wielerlegende verbleef de laatste periode van zijn leven in woonzorgcentrum Sonnehove waar we tijdens enkele bezoeken met hem herinneringen hebben opgehaald aan zijn actieve wielerjaren. Vol trots toonde hij mij toen ons wielerboek “De Pedaalridders van de Peel” waarin we zijn wielercarrière uitgebreid beschreven hebben.

“Hoewel zijn moeder wielrennen te gevaarlijk vond, werd zij de grootste supporter van Gerrit toen hij wedstrijden ging winnen. Zijn eerste wielerronde won hij al in zijn eerste seizoen bij de junioren van de RKNWB in Nederweert in 1955. In zijn laatste wedstrijd in deze categorie in eigen woonplaats was een jaar later het opnieuw raak. “Onder luide toejuichingen wist Gerrit Vossen de sprint van Corstjens te winnen en de gelukwensen van zijn enthousiaste supporters en trotse buurtgenoten te ontvangen.” Dat hij na zijn zege op dezelfde dag ook nog bij de senioren aan de start kwam zegt alles over zijn strijdlust. In 1958 volgde de overstap naar de KNWU en werd hij lid van de Eindhovense wielerclub Het Zuiden. Vier jaar lang zou Gerrit bij de landelijke bond successen boeken met de overwinning in het Belgische Lommel in 1959 als één van de hoogtepunten. Dat jaar werd hij op het Eindhovense Gemeentewerfparkoers, waar duizend toeschouwers hem aan het werk zagen, clubkampioen bij de amateurs achter zijn medevluchter Piet Damen. In het Franse Bayeux werd Gerrit tot meest strijdlustige renner uitgeroepen en werd de kus van de Franse rondemiss voor de camera van het Eindhovense bioscoopjournaal verschillende keren overgedaan. Op zijn erelijst prijken achttien overwinningen. Na zijn terugkeer in 1962 naar de Limburgse bond werd een solo in de plaatselijke wielerronde, die georganiseerd werd door zijn supportersclub, met de overwinning beloond. In de avonduren werkte Gerrit bij een fietsenmaker, volgde de opleiding en zou na zijn wielerloopbaan in de Einderstraat een succesvolle racespeciaalzaak “Sporthuis Gerrit Vossen” openen, die een vaste pleisterplaats was voor veel (oud) coureurs.”

Uit de door hem zorgvuldig bewaarde plakboeken (staalboeken van behangpapier) heb ik diverse foto’s mogen inscannen. Minutieus had Gerrit de gereden trainings-en wedstrijdkilometers genoteerd en de gewonnen prijzen vermeld. De naam Gerrit Vossen blijft onlosmakelijk verbonden met de wielersport in de Peel en daarbuiten. Het leven van Gerrit stond vooral in het teken van de fiets en de liefde voor zijn vrouw Johanna en dochter Saskia. Die wensen we dan ook heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode. (TEKST: RIEN VAN HORIK)

 

Op deze website staan (voor zover beschikbaar) alle uitslagen van de wedstrijden die zijn gereden onder de vlag van de NWB. Mijn vader Wiel Kuntzelaers heeft deze website gemaakt en wij vullen deze aan. Veel plezier met snuffelen op deze site die vol staat met foto's uit lang vervlogen tijden.


In memoriam Wiel Kuntzelaers

Woensdag 24 november 2021 is onze vader, de naamgever en maker van deze website overleden. Helaas werd het steeds zwaarder voor hem en heeft hij besloten dat hij op deze manier niet verder wilde. Na het overlijden van Annie, zijn vrouw, op 30 april van dit jaar, was de levensvreugde al een stuk minder ... heel begrijpelijk! We hebben afgesproken om de herinneringen te koesteren om terug te kijken op een prachtig leven. We zijn blij dat we daar deel van uitmaakten.

Pap was een sportliefhebber, en dan bedoelen we ook echt een liefhebber. Zijn hele leven heeft sport een belangrijke plaats ingenomen.  Bij ons was heel vaak sport op tv. Of het nu ging om wielrennen, schaatsen, voetbal, atletiek, snooker, darts, altijd was er wel een zender te vinden waar sport op te zien was.

Hij is een jaar of 10 geleden begonnen met het maken van deze website. Dagelijks was pap achter zijn computer te vinden om de website nog completer te maken. We weten dat heel veel mensen erg veel plezier beleven aan zijn levenswerk. Richard en ik hebben besloten dat we de website zullen blijven updaten.

Zijn trotse zonen, Richard en Maurice

wiel kuntzelaers 001
wiel kuntzelaers 001
wiel 2017
wiel 2017
Wiel Kuntzelaers VIVO (317x640)
Wiel Kuntzelaers VIVO (317x640)
vivoploeg met daams
vivoploeg met daams
Jan Beckers en Wiel (562x494)
Jan Beckers en Wiel (562x494)
Adrie v.d. Heijden en Wiel 2012 (480x640)
Adrie v.d. Heijden en Wiel 2012 (480x640)
annie en wiel 1964 kerk
annie en wiel 1964 kerk
GIRO NIJMEGEN wiel
GIRO NIJMEGEN wiel
hay wiel piet in kessel
hay wiel piet in kessel
PICT0025
PICT0025
iel ton craenen twan retrobeurs deurne.
iel ton craenen twan retrobeurs deurne.
100_0332
100_0332

De VIVO ploeg van 1972 met v.l.n.r. Henk Moonen-Gerrit de Wit-Jan Nolten-Fons Steuten-Cor Salentijn-Bert van Zantvoort-Walter Hairwassers-Daan van Dijk-Gerrit Hairwassers-Wiel Kuntzelaers.

                                         © 2022 Copyright Wiel Kuntzelaers